En frisk och god saft med smak av jordgubbar och rabarber.
Ingredienser
1 l jordgubbar
1 kg rabarber
8 dl vatten
6 dl strösocker per liter avrunnen saft
2 cm färsk ingefära
Instruktioner
Skölj jordgubbar och rabarber. Skala rabarbern om det behövs, skär i tunna skivor. Skala och skiva ingefäran. Koka upp vattnet och tillsätt rabarber, jordgubbar och ingefära, låt koka 10 minuter.
Häll upp i silduk och låt rinna av ca 30 minuter. Blanda saften med sockret och koka upp. Låt koka 10 minuter. Skumma väl och häll upp i väl rengjorda flaskor.
Fick mitt recept underkänt pga av "dubblett" av detta men jag använder endast 500 g rabarber (och får därmed en starkare jordgubbsmak) och bara 3 dl vatten när jag kokar ihop saften. Jag brukar även använda en bit torkad ingefära då receptet är så gammalt att ingen färsk fanns att köpa då men antar att det går precis lika bra med färsk ;-) Visst är det en underbar midsommarsaft!? :P
super gott saften gick hem:) tack för recept!
Fick mitt recept underkänt pga av "dubblett" av detta men jag använder endast 500 g rabarber (och får därmed en starkare jordgubbsmak) och bara 3 dl vatten när jag kokar ihop saften. Jag brukar även använda en bit torkad ingefära då receptet är så gammalt att ingen färsk fanns att köpa då men antar att det går precis lika bra med färsk ;-) Visst är det en underbar midsommarsaft!? :P