Jordgubbssoppa med vanilj

Serverar: 4 portioner

Så enkel och så god

Ingredienser

  • 300-500 g jordgubbar
  • 6-7 dl kolsyrat mineralvatten (Med låg salthalt)
  • 2 dl fruktsocker
  • Saften av 2 pressade limefrukter
  • ½ dl cointreau eller annan citruslikör
  • Vanilj "aioli"
  • 2 dl 15 % crème fraiche
  • 3 msk vaniljsocker
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    Vispa ihop fruktsocker och vatten i en skål tills sockret smält Rör sedan ner saften från 2 pressade limefrukter och likör. Mixa jordgubbarna till en slät massa. Rör ihop jordgubbsmixen med socker/likörlagen. Rör ihop crème fraiche med vaniljsocker till en vanilj"aioli". Servera soppan med en klick vanilj"aioli" och ett par blad citronmeliss. Ät genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommardesserter
    Härliga sommardesserter att njuta i bersån, i hängmattan eller i so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben