Jordnötskyckling med ris

Serverar: 4 portioner

Den här festliga kycklingrätten kombinerar ananasens sötma med krämigt jordnötssmör, läckra grönsaker, knapriga jordnötter och mjukt ris.

Ingredienser

  • 5 dl ananasjuice
  • 1½ dl krämigt jordnötssmör
  • ½ dl risvinsvinäger
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk sesamolja
  • 3 kokta kycklingbröstfiléer à ca 150 g
  • 5 salladslökar
  • ½ dl rostade jordnötter
  • 2 dl morot, skurna i stavar
  • 1 l kokt ris
  • Instruktioner

    1. Blanda ananasjuice, jordnötssmör, vinäger, citronsaft och sesamolja i en medelstor kastrull. Koka upp och sjud på låg värme under omrörning. Vispa såsen tills den är jämn, slät och väl blandad. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
    2. Tärna kycklingbröstfiléerna och skiva salladslöken tunt. Hacka nötterna eller krossa dem med hjälp av en kavel.
    3. Blanda ner kycklingen i jordnötssåsen. Tillsätt moroten, spara 2 msk för garnering. Portionera upp riset i fyra djupa tallrikar och skeda upp såsen med kycklingen ovanpå. Lägg på salladslök, morot och nötter. Servera genast.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben