Den här festliga kycklingrätten kombinerar ananasens sötma med krämigt jordnötssmör, läckra grönsaker, knapriga jordnötter och mjukt ris.
Ingredienser
5 dl ananasjuice
1½ dl krämigt jordnötssmör
½ dl risvinsvinäger
2 msk färskpressad citronsaft
1 msk sesamolja
3 kokta kycklingbröstfiléer à ca 150 g
5 salladslökar
½ dl rostade jordnötter
2 dl morot, skurna i stavar
1 l kokt ris
Instruktioner
- Blanda ananasjuice, jordnötssmör, vinäger, citronsaft och sesamolja i en medelstor kastrull. Koka upp och sjud på låg värme under omrörning. Vispa såsen tills den är jämn, slät och väl blandad. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
- Tärna kycklingbröstfiléerna och skiva salladslöken tunt. Hacka nötterna eller krossa dem med hjälp av en kavel.
- Blanda ner kycklingen i jordnötssåsen. Tillsätt moroten, spara 2 msk för garnering. Portionera upp riset i fyra djupa tallrikar och skeda upp såsen med kycklingen ovanpå. Lägg på salladslök, morot och nötter. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)