Jordnötspanerad kycklingfilé
Serverar:
4 portioner
Tid:
45 minuter
Även små barn gillar detta!
Ingredienser
4 kycklingfiléer
5 dl jordnötter
2-3 msk spiskummin
½ dl persilja
1/4 tsk kanel
½ -1 tsk flingsalt
1 ägg
Vetemjöl till paneringen
Smör och olja till stekning
Instruktioner
Mal jordnötter, spiskummin, kanel, flingsalt och persilja i en matberedare. Det ska få konsistensen av ströbröd.
Panera kycklingen i först mjöl, sedan ägg och slutligen jordnötsblandningen.
Alt.1 Stek i smör och olja första på hög värme, och sedan på ganska mycket lägre värme för att få yta, men undvika att kycklingen sedan bränns.
Alt.2 Bryn kycklingen lite lätt i smör, lägg sedan i en ugnsform och ugnsbaka i ca 25 minuter i 200 grader.
Servera med potatismos, ris eller nudlar och en god sallad, man kan även ha en god gräddsås till, men då blir det genast mer kalorier!
Liknande recept
Kycklingfilé med zucchini
40 min
2
1
Kokosstekt kycklingfilé
4
35 min
4
1
Kycklingfilé i mangosås.
4.6
4
7
kycklingfile
4
1 h
4
1
Kycklingfilé fylld med mozzarella och salami
4.4
3
5
Kycklingfile i ugn
4
1 h 15 min
4
1
Marinerad kycklingfilé
4.8
4
9
Kycklingfilé Kerala
5
25 min
4
2
Sötsur kycklingfilé
4.1
4
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!