Jordnötspanerad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Även små barn gillar detta!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 5 dl jordnötter
  • 2-3 msk spiskummin
  • ½ dl persilja
  • 1/4 tsk kanel
  • ½ -1 tsk flingsalt
  • 1 ägg
  • Vetemjöl till paneringen
  • Smör och olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Mal jordnötter, spiskummin, kanel, flingsalt och persilja i en matberedare. Det ska få konsistensen av ströbröd.
    2. Panera kycklingen i först mjöl, sedan ägg och slutligen jordnötsblandningen.
    3. Alt.1 Stek i smör och olja första på hög värme, och sedan på ganska mycket lägre värme för att få yta, men undvika att kycklingen sedan bränns.
    4. Alt.2 Bryn kycklingen lite lätt i smör, lägg sedan i en ugnsform och ugnsbaka i ca 25 minuter i 200 grader.
    5. Servera med potatismos, ris eller nudlar och en god sallad, man kan även ha en god gräddsås till, men då blir det genast mer kalorier!

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben