Journalistens snabbkaka

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt, snabb och god är vad jag kan säga :).

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 7½ dl socker
  • 12½ dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker mjukt i bunke. Blanda sedan mjöl, bakpulver och vaniljsocker med smör- och sockerblandnigen.
    2. Ta bort 1/4 av blandningen för garneringen. Rör ner äggen och mjölken. Smörj efter det en långpanna (24*35 cm) med smör. Bred ut smeten i långpannan.
    3. Häll över garneringen av smör- och mjölblandningen. Grädda ca 20 min. Skär kakan i ca 25 bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben