Snabbkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Det här är mitt absoluta favoritrecept på efterrättspajer, det blir som ett frasigt gott skal över pajen som smakar gudomligt! Som namnet antyder går den dessutom supersnabbt att göra. Undvik dock att göra den i en pajform med löstagbara kanter om du ska ha bär som tenderar att rinna, exempelvis blåbär. De behöver stadga för att inte såsa ut, och i ugnen kan en sådan pajform läcka bärsaft.

Ingredienser

  • 2½ dl mjöl
  • 2½ dl socker
  • 2-3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Smält smörer, blanda ner resten av ingredienserna till en smet. Häll smeten över till exempel äpplen, päron, rabarber eller färska bär. Grädda i 200 grader i mellan 15 och 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben