Snabbkakor

Serverar: 50 portioner

Snabba och enkla, det bästa av allt är att det blir många.

Ingredienser

  • 1½ dl olja
  • 2½ dl socker
  • 1 ägg
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda samman olja och socker i en bunke. Tillsätt ägget under omrörning och häll i sirap, kanel och ingefära. Blanda mjölet med bakpulvret och forma smeten till små kulor.
    2. Lägg på bakplåtspapper med lite avstånd eftersom kakorna flyter ut under gräddningen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Dessa kakor kan Du frysa upp till närmare ett år.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mokka 21 januari 2010

    De var också lätta att göra! Och goda var de! Frys in dem genast, för frestelsen är stor att äta för många så snart de kommit ur ugen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben