Snabbkaka med röda vinbär

Tid: 30 minuter

En snabbgjord kaka och jättegod. Jag brukar göra den i muffinsformar ibland - om det är extra bråttom. På sommaren blir det färska bär och på vintern frysta.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 75 g smält smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl röda vinbär (eller efter smak och tillgång)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör hastigt ihop ägg och socker. Smält smör och tillsätt omväxlande med vetemjöl. Rör om väl - men inte mer. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Häll över de röda vinbären och grädda cirka 30 minuter.
    2. Gör man det i muffinsformar så tar det ungefär 15 minuter i ugen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben