Jubileumspaj med västerbottensost

Serverar: 6-8 portioner

En underbart god paj med mycket smak av västerbottensost.

Ingredienser

  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 125 g kallt smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten
  • 500 g fryst, tinad bladspenat
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g riven västerbottensost
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 8 skivor kallrökt lax
  • 8 msk forellrom
  • 8 dillvippor
  • Instruktioner

    1. Kör smör och mjöl i en matberedare till en smidig deg. Tillsätt vattnet och kör tills degen bildar en boll. Låt vila ca 30 minuter. Tryck ut degen i små portionsformar eller i en större pajform. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
    2. Låt spenaten rinna av i ett durkslag. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och västerbottensost. Blanda i spenaten och smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet.
    3. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Servera pajen med skivor av rökt lax formade till rosor och fyllda med forellrom. Dekorera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben