Någonting som hela familjen bakar till julen!
Receptet var lite på en 'höft' när jag fick det från mormor, men jag har genom åren fått till proportionerna tror jag :)
Jättegoda med skinka och senap!
Så fort jag gjort årets sats så lägger jag upp en bild!
Ingredienser
1 kg havregryn ( stora gryn)
16 dl mjölk
4 msk strösocker
2 msk hjorthornssalt
ca. 1 kg vetemjöl
2 hg smör/margarin
Salt
Instruktioner
- Lägg havregrynen i mjölken och låt svälla (över natten).
- Smält fettet och häll det i blandningen.
Lägg i sockret och hjorthornssaltet.
Späd med mjölk om det behövs. (Tänk på att det kommer från min mormor!)
Blanda i mjölet.
Kavla tunt, ta ut runda kakor (ca 12 cm), nagga.
- In i ugnen på ca. 200 grader. Ta ut när de fått lite färg.
- De ska vara hårda när de svalnat! (Men vissa i familjen gör de lite tjockare så de blir lite mjukare.)
Liknande recept
Kommentarer (0)