Julbröd från Solhaga

Någonting som hela familjen bakar till julen! Receptet var lite på en 'höft' när jag fick det från mormor, men jag har genom åren fått till proportionerna tror jag :) Jättegoda med skinka och senap! Så fort jag gjort årets sats så lägger jag upp en bild!

Ingredienser

  • 1 kg havregryn ( stora gryn)
  • 16 dl mjölk
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk hjorthornssalt
  • ca. 1 kg vetemjöl
  • 2 hg smör/margarin
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg havregrynen i mjölken och låt svälla (över natten).
    2. Smält fettet och häll det i blandningen. Lägg i sockret och hjorthornssaltet. Späd med mjölk om det behövs. (Tänk på att det kommer från min mormor!) Blanda i mjölet. Kavla tunt, ta ut runda kakor (ca 12 cm), nagga.
    3. In i ugnen på ca. 200 grader. Ta ut när de fått lite färg.
    4. De ska vara hårda när de svalnat! (Men vissa i familjen gör de lite tjockare så de blir lite mjukare.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben