Julklementiner med mandelgrädde

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En fantastiskt god julefterrätt som vi helt har övergått till på julafton. Jag gör i ordning klementinerna på morgonen och sedan får de stå kallt tills det är dags att äta.

Ingredienser

  • 8-12 klementiner
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 6 kryddnejlikor
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Skala klementinerna och lägg dem i en skål. Koka upp vatten, socker, kanel och kryddnejlikorna i en kastrull. Häll den heta lagen över klementinerna. Låt det kallna och sedan stå kallt i 4-5 timmar.
    2. Vispa grädden. Riv mandelmassan och blanda ner den i grädden. Servera mandelgrädden till klementinerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben