Julsallad med saffransdressing

Serverar: 6 portioner

Söta druvor och salta kringlor passar till julens smaker. Dressingen är supersmaskig, passar även till andra sallader.

Ingredienser

  • 12 brysselkål
  • 1 stor morot
  • 50 g plockade grönkålsblad
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g vindruvor
  • ½ dl torrostade valnötter
  • 1 dl salta kringlor eller salta pinnar
  • Saffransdressing
  • ½ kuvert saffran, á ½ g
  • 1 tsk socker
  • 1 msk vinäger, röd eller vit
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk grädde
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Saffransdressing: Stöt ihop saffranet med sockret i en mortel. Blanda med resten av ingredienserna utom oljan och rör ihop. Tillsätt oljan under vispning och låt stå ca 15 minuter i rumstemperatur.
    2. Skär bort nedre delen av brysselkålen och plocka av bladen. Skala moroten och hyvla tunna band med potatisskalare. Krama runt grönkålsbladen i oljan.
    3. Blanda alla grönsaker luftigt på ett fat och lägg dit druvorna. Ringla över dressingen. Peppra och smula över flingsalt. Toppa med rostade valnötskärnor och salta kringlor/pinnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben