Julsallad med valnötter och ädelost
Kan serveras som förrätt med bröd och smör, eller på julbordet till julskinka, kalkon, revbensspjäll och köttbullar.
Ingredienser
1 litet huvud rossisallad
1 litet huvud rödkål
6 späda blad grönkål
1 broccoli
1 schalottenlök
3 apelsiner
½ dl pumpafrön
½ dl valnötskärnor
½ dl kallpressad rapsolja
2 msk rödvinsvinäger
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
140 g Kvibille Ädel Special
Instruktioner
- Skölj och plocka salladen och kålen i små bitar och buketter. Blanchera grönkålen och broccolin, kyl ner i isvatten och låt rinna av.
- Skala och skiva schalottenlöken. Skala apelsinerna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med hjälp av en liten kniv. Rosta fröna och nötterna i ugn eller i en torr varm stekpanna.
- Blanda olja och vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner alla ingredienser utom osten. Smula över osten vid servering.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Blev väldigt uppskattad på julbordet, alla tyckte den var god. Dock något krånglig att göra, tyckte jag.
Har blivit till en klassiker på vår släkts julbord! Så god!