Julsallad med valnötter och ädelost

Serverar: 8 portioner

Kan serveras som förrätt med bröd och smör, eller på julbordet till julskinka, kalkon, revbensspjäll och köttbullar.

Ingredienser

  • 1 litet huvud rossisallad
  • 1 litet huvud rödkål
  • 6 späda blad grönkål
  • 1 broccoli
  • 1 schalottenlök
  • 3 apelsiner
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl valnötskärnor
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 140 g Kvibille Ädel Special
  • Instruktioner

    1. Skölj och plocka salladen och kålen i små bitar och buketter. Blanchera grönkålen och broccolin, kyl ner i isvatten och låt rinna av.
    2. Skala och skiva schalottenlöken. Skala apelsinerna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med hjälp av en liten kniv. Rosta fröna och nötterna i ugn eller i en torr varm stekpanna.
    3. Blanda olja och vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner alla ingredienser utom osten. Smula över osten vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nelly8 31 december 2010

    Blev väldigt uppskattad på julbordet, alla tyckte den var god. Dock något krånglig att göra, tyckte jag.

    Helena 17 december 2017

    Har blivit till en klassiker på vår släkts julbord! Så god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben