Julsallad med apelsinsås
En spännande och syrlig sallad bryter av på ett fint sätt bland skinka och sill och annat julgott.
Ingredienser
400 g djupfryst brysselkål
5 apelsiner
1 dl russin
Sås
3 dl lätt crème fraiche
1/2 dl hackade valnötter
Instruktioner
Koka brysselkålen enligt förpackningens anvisningar. Ta upp kålen och låt den kallna.
Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor med hjälp av en vass kniv.
Lägg apelsinklyftorna i en ring på ett uppläggningsfat. Lägg brysselkålen i mitten. Strö över russinen.
Blanda samman alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
Bjud såsen till salladen.
Lycka till! Smaklig måltid.
Liknande recept
Banan med vaniljglass och apelsinsås
4
25 min
4
Riskokoskaka med apelsinsås
1 h
6-8
Laxfilé med apelsinsås
5
2
Julsallad med valnötter och ädelost
4
8
2
Julsallad
5
8
Grillad kalkonfilé med apelsinsås och örtostkräm
4
30 min
4
Vit julsallad
4
4
Kalkonbröst med apelsinsås
5
50 min
4
1
Grönpepparflamberade jordgubbar med apelsinsås
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!