Julsallad med apelsinsås

En spännande och syrlig sallad bryter av på ett fint sätt bland skinka och sill och annat julgott.

Ingredienser

  • 400 g djupfryst brysselkål
  • 5 apelsiner
  • 1 dl russin
  • Sås
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Koka brysselkålen enligt förpackningens anvisningar. Ta upp kålen och låt den kallna.
    2. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor med hjälp av en vass kniv.
    3. Lägg apelsinklyftorna i en ring på ett uppläggningsfat. Lägg brysselkålen i mitten. Strö över russinen.
    4. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
    5. Bjud såsen till salladen.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben