Klassiskt recept på ugnsbakad julskinka med senapsgriljering som är enkelt att göra.
Ingredienser
Du behöver
1 rimmad julskinka
Senapsgriljering
1 äggula eller 1 litet ägg
3 msk senap
2 - 3 msk ströbröd
Instruktioner
- Spola skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar.
- Lägg skinkan i en ugnsform med svålen uppåt. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i skinkan.
- Baka skinkan i nedre delen av ugnen i 175 grader tills termometern visar 75 grader.
- Tiden det tar är ca 70 minuter per kilo.
- Tag ut skinkan och låt den svalna något innan du tar bort nätet. Skär bort svålen. Griljera sedan skinkan om du vill.
- Griljering:
- (Tag bort nät och svål när när skinkan svalnat lite.) Lägg skinkan i en ugnssäker form.
- Blanda ägg och senap och bred över skinkan. Strö över ströbröd.
- Griljera i övre delen av ugnen i 200 grader, ca 10-15 minuter.
- Ställ skinkan kallt så den svalnar snabbt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...
Festa ut julen!
Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...
Julmaten som blev över
Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....