Julskinka

Serverar: 1 portioner

Klassiskt recept på ugnsbakad julskinka med senapsgriljering som är enkelt att göra.

Ingredienser

  • Du behöver
  • 1 rimmad julskinka
  • Senapsgriljering
  • 1 äggula eller 1 litet ägg
  • 3 msk senap
  • 2 - 3 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Spola skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar.
    2. Lägg skinkan i en ugnsform med svålen uppåt. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i skinkan.
    3. Baka skinkan i nedre delen av ugnen i 175 grader tills termometern visar 75 grader.
    4. Tiden det tar är ca 70 minuter per kilo.
    5. Tag ut skinkan och låt den svalna något innan du tar bort nätet. Skär bort svålen. Griljera sedan skinkan om du vill.
    6. Griljering:
    7. (Tag bort nät och svål när när skinkan svalnat lite.) Lägg skinkan i en ugnssäker form.
    8. Blanda ägg och senap och bred över skinkan. Strö över ströbröd.
    9. Griljera i övre delen av ugnen i 200 grader, ca 10-15 minuter.
    10. Ställ skinkan kallt så den svalnar snabbt.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Festa ut julen!
    Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben