K - sås

Serverar: 4 portioner

Köttfärs-såsen är ännu godare dagen efter...tycker jag.

Ingredienser

  • 400 - 500 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk tomatketchup
  • 1 - 2 vitlöksklyftor eller 2 krm vitlökspulver
  • 1 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 dl vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Bryn lök och köttfärsen gärna i olivolja. Tillsätt alla kryddorna Rör om väl. Tillsätt krossade tomater. Tillsätt tomatpurén. Tillsätt ketchupen. Tillsätt 1 dl vatten. Tillsätt ½ köttbuljongtärning. Låt allt småkoka med lock på låg värme i 45 min. Smaka av. Red av såsen med mjöl och vatten till lagom konsistens. Servera såsen med pasta i djupa tallrikar. Strö över färskriven Parmesan ost över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben