Kai Phenang (Kyckling i cocos och jordnötssås)

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk matolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1 msk Sambal Oelek
  • 2 tsk Ketjap Manis
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk råsocker
  • 1 dl hackade jordnötter
  • 2 lime
  • 1 brk papaya
  • Instruktioner

    Stek kycklingfilén i olja. Krydda med svartpeppar, vitlök, spiskummin, koriander och Sambal Oelek. Tillsätt Ketjap Manis (thailändsk soja), kokosmjölk, råsocker, jordnötter och 1 msk limesaft. Låt puttra i 10-15 minuter. Servera med ris och Papayasallad: skär papayan i bitar, pressa över limesaft och krydda med koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben