Kalasapaj med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Här är en maffig, matig paj med mycket gott i.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g varmrökt fläskfilé
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 paprikor
  • 150 g smakrik ost
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman mjöl och smör i en matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och kör tills degen bildar en boll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt 30 min.
    2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 26 cm i diam. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnnen 10 min.
    3. Skär fläskfilén i tunna skivor. Halvera tomaterna. Ansa och tärna paprikan. Riv osten. Vispa samman ägg, crème fraiche och mjölk. Rör ner sweet chili-sås, timjan, salt och ost. Häll smeten i pajskalet. Lägg i fläskfilé, tomater och paprika.
    4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat i 30-40 min. Ungsvärme 225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben