Kåldolmar med lammkött

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Gjorde denna rätt till några kompisar, har aldrig sett dom äta så mycket

Ingredienser

  • 1 st vitkålshuvud
  • 250 g lammkött utan ben
  • 5 dl ris
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1-2 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 2-4 krm svartpeppar
  • 2-4 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • Soya
  • Instruktioner

    1. Skär ur roten på kålet och lägg den i kokande vatten.
    2. Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir mjuka. Se till att få 8-10 blad.
    3. Skär köttet i små bitar.
    4. Koka 1 dl av riset och låt det svalna.
    5. Blanda kött med ris. Krydda.
    6. Lägg ut bladen och fördela köttet jämnt. Vik in kanterna och rulla till en dolme, fäst med en tandpetare. Bryn i smör på båda sidor.
    7. Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform. Stek i ugnen 225 grader ca 25 min. Ös då och då.
    8. Såsen: Bryn 2 msk smör rör i mjölet, späd med grädde och mjölk, häll i soya efter smak, krydda med peppar.
    9. Lägg i kåldolmarna i såsen och låt sjuda någon minut.
    10. Servera med ris och lingonsylt. Man kan även ha kokt potatis till.

    Liknande recept

    1 h 45 min
    6
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (1)

    popik 18 februari 2009

    Detta var en rolig variant på kåldolmar och annorlunda.

    Relaterade Artiklar

    Ny matambassadör
    Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...

    Kändiskockar lagar husmanskost
    "Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben