Kalkon allt i ett

Serverar: 6 portioner

Är du som jag förtjust i att kunna laga hela maträtten på en gång - här med kalkonfilé tillsammans med potatis och körsbärstomater och smakfulla örtkryddor...

Ingredienser

  • 1 kg kalkonfilé
  • 600 g körsbärstomater, hela små
  • 1 kg färskpotatis, små
  • 6 vitlöksklyftor, hela
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt efter smak
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl balsamvinäger
  • 2 dl kalamataoliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela kalkonfilén i lagom stora portionsbitar.
    3. Skölj och borsta färskpotatisen. Skölj tomaterna och finns det kvistar så låt dem sitta kvar.
    4. Krossa vitlökarna lite lätt med hjälp av knivens bredsida. Häll i alla ingredienserna i en stor ugnsfast form.
    5. Vänd runt allt så att det fördelas jämnt i ugnsformen.
    6. Sätt in i ugnen i ca 40-45 minuter. Vid serveringstillfället kan man, om man vill, tillsätta 2 dl kalamataoliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Färsk kalkon
    Tidigare har det bara varit en del förunnat att kunna köpa färskt kalk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben