Kalkonbullar med ris

Serverar: 4 portioner

Små kalkonköttbullar som fått sjuda i en len tomatsås med ris. En allt-i-ett rätt som är både nyttig, god och lätt att göra.

Ingredienser

  • 25 g vitt bröd, vanligt eller med fullkorn, med kanterna bortskurna
  • 2 msk mjölk
  • 225 g kalkonfärs
  • 1 liten morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 400 g konserverade plommontomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3½ dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 lagerblad
  • 100 g förkokt ris
  • 1 msk klippt persilja
  • Tillbehör
  • Haricots verts
  • Majs
  • Ärter
  • Ev ciabatta
  • Instruktioner

    1. Skär brödet i små tärningar och lägg i en skål, häll över mjölken och låt dra i 5 minuter. Skala och finriv moroten, skala och pressa vitlöken. Tillsätt kalkon, morot och vitlök i brödskålen och smaka ev av med salt och peppar. Forma färsen till 20 små köttbullar, ställ åt sidan.
    2. Lägg plommontomaterna i en mixer eller matberedare, tillsätt tomatpuré och kör till en slät massa. Häll upp i en stor, tjockbottnad kastrull. Tillsätt buljong och lagerblad och låt koka upp.
    3. Blanda i ris och koka kraftigt i 5 minuter, sänk sedan värmen och låt sjuda sakta. Lägg försiktigt ner köttbullarna, täck grytan med lock och sjud ytterligare 8-10 minuter, eller tills både köttbullar och ris är färdiga.
    4. Ta upp lagerbladet, lägg i persiljan och krydda efter smak. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast med grönsaker och eventuellt ciabattabröd.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben