Kalkonschnitzel med parmesan och örter

Serverar: 4 portioner

Det här är en rätt med restaurangkvalitet som är lätt att laga hemma. Den fylliga paneringen med parmesan och örter steks långsamt gyllene och saftig.

Ingredienser

  • 4 kalkonschnitzlar, 600 g
  • 2 ägg
  • 2 msk vitt vin eller 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Banka ut schnitzlarna tills de är ca ½ cm tjocka.
    2. Blanda ägg, vin, salt och svartpeppar i en grund skål eller djup tallrik. Blanda väl. Blanda parmesanost, ströbröd, torkad basilika och persilja på en tallrik.
    3. Panera schnitzlarna genom att först vända dem i äggblandningen och sedan i ströbrödsblandningen. Tärna smöret. Smält hälften av smöret med hälften av olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
    4. Stek hälften av schnitzlarna cirka 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Lägg över dem på ett fat och håll dem varma. Upprepa på samma sätt med resten av smöret, oljan och schnitzlarna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben