Kalkonwok med glasnudlar

Serverar: 4 portioner

Ingefära, soja och sesamfrön sätter smak på den här lättlagade wokrätten med magert kalkonkött. 283 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 msk sesamfrön
  • 250 g glasnudlar
  • 400 g kalkonbröst
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk solrosolja
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 2 msk ljus soja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk hackad koriander eller persilja
  • Instruktioner

    1. Rosta sesamfröna i en torr wok- eller stekpanna. Lägg över dem på en tallrik och ställ åt sidan. Lägg glasnudlarna i en skål med hett vatten och låt dem dra 20 minuter. Skär kalkonköttet i smala strimlor.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Halvera purjolöken på längden, skölj ordentligt och skär i tunna strimlor.
    3. Hetta upp solrosoljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i lök, vitlök och hackad ingefära och fräs under omrörning. Lägg i köttet och bryn det runtom, ca 2 minuter.
    4. Tillsätt morötter och purjolök och fräs cirka 1 minut. Tillsätt 1 msk soja och 1 msk vatten, lägg på locket och låt fräsa 7 minuter. Salta och peppra. Ta upp grönsaker och kött ur pannan.
    5. Låt nudlarna rinna av. Hetta upp sesamoljan och resten av sojan i woken och fräs nudlarna under omrörning. Blanda ner grönsaker och kött. Tillsätt koriander eller persilja, blanda och låt allt bli varmt. Strö över sesamfröna och servera.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben