Kalkonwok med pasta

Serverar: 4 portioner

Här wokas kalkon med färgrika, knapriga grönsaker. Det serveras på en bädd av pasta. Snabbt att laga och mycket gott!

Ingredienser

  • 400 - 500 g kalkonbröst utan skinn
  • 225 g pasta
  • 2 ½ dl kycklingbuljong
  • 2 msk soja
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g champinjoner
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk olja
  • ½ dl sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt den sedan rinna av väl. Blanda buljong, soja, maizena och ingefära i en skål. Blanda väl.
    2. Skär kalkonbrösten i strimlor. Ansa paprikan och skär den i fina strimlor. Skala vitlöksklyftan och hacka den fint. Ansa och skiva champinjonerna. Ansa sockerärtorna och dela dem på mitten om de är stora.
    3. Hetta upp oljan i en wok på medelvärme. Tillsätt kalkon, paprika, vitlök och champinjoner till pannan och bryn under omrörning tills kalkonen är genomstekt och grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter.
    4. Tillsätt sockerärtorna och fräs ytterligare 2 minuter under omrörning. Tillsätt buljongblandningen och sjud upp under omrörning tills vätskan tjocknar, ca 3 minuter.
    5. Lägg upp pastan på ett serveringsfat. Lägg kalkonwoken ovanpå och strö över sesamfröna.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben