Här wokas kalkon med färgrika, knapriga grönsaker. Det serveras på en bädd av pasta. Snabbt att laga och mycket gott!
Ingredienser
400 - 500 g kalkonbröst utan skinn
225 g pasta
2 ½ dl kycklingbuljong
2 msk soja
1 msk maizena
1 tsk malen ingefära
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
100 g champinjoner
150 g sockerärtor
1 msk olja
½ dl sesamfrön
Instruktioner
- Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt den sedan rinna av väl. Blanda buljong, soja, maizena och ingefära i en skål. Blanda väl.
- Skär kalkonbrösten i strimlor. Ansa paprikan och skär den i fina strimlor. Skala vitlöksklyftan och hacka den fint. Ansa och skiva champinjonerna. Ansa sockerärtorna och dela dem på mitten om de är stora.
- Hetta upp oljan i en wok på medelvärme. Tillsätt kalkon, paprika, vitlök och champinjoner till pannan och bryn under omrörning tills kalkonen är genomstekt och grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter.
- Tillsätt sockerärtorna och fräs ytterligare 2 minuter under omrörning. Tillsätt buljongblandningen och sjud upp under omrörning tills vätskan tjocknar, ca 3 minuter.
- Lägg upp pastan på ett serveringsfat. Lägg kalkonwoken ovanpå och strö över sesamfröna.
Liknande recept
Kommentarer (0)