Kall paj

Helt suveränt gott!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl tinade gröna ärtor
  • 2 dl finhackad purjolök
  • 2 dl citronmajonnäs
  • 2 pkt djupfryst crabfish (2x250 g)
  • 500 g skalade räkor
  • Vitlökskrydda
  • Garnering
  • Räkor
  • Dill
  • Citronskivor
  • Gurkskivor
  • Instruktioner

    1. Paj: Hacka ihop mjöl och margarin och blanda i vattnet. Låt stå kallt ett par timmar.
    2. Klä en pajform med degen, nagga botten med en gaffel.
    3. Grädda i 225º i ca 15 min, så att den får fin färg. Låt den kallna.
    4. Fyllning: Blanda crème fraiche, ärter, purjolök och citronmajonnäs med den lätt tinade, skivade krabbfishen, skala räkorna, grovhacka dem och blanda i fyllningen.
    5. Smaka av med salt och peppar och lite vitlökskrydda. Lägg fyllningen i det kalla pajskalet.
    6. Garnera vackert med räkor, dill, citron- och gurkskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mums för fruktpajer
    I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...

    Jordgubbspaj med kanel och citron
    Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...

    Rotfrukter
    Det är något av det bästa med vårt land – rotfrukter. De är billiga oc...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben