Kall räkpaj

Serverar: 4-6 portioner

En paj som går fort att tillaga och smakar gudomligt. Perfekt på buffébordet.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2½ dl mjöl
  • 2 msk grädde
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 100 g naturell philadelphiaost
  • 2 dl creme fraishe
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 burk stenbitsrom á 80 g
  • 100 g crabfish
  • 300 g räkor med skal
  • Garnering
  • 5 cm gurka
  • 1 citron
  • 1 msk hackad dill
  • Räkor
  • Stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en pajform. Låt vila i kyl 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Ta ut och låt pajskalet svalna.
    2. Skala räkorna. Hacka crabfish och rödlök. Blanda samman alla ingredienserna, men spara lite räkor och stenbitsrom till garnering, och fyll pajskalet.
    3. Hacka gurkan smått, skär ett par citronskivor, hacka dillen och garnera pajen efter tycke och smak. Avsluta med dillen som strös över.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben