kall rimmad kycklingfilé

Serverar: 4-6 portioner

Ett av många recept jag fått av vår kantor

Ingredienser

  • 4 - 6 kycklingfiléér
  • lag 1
  • 2 l vatten
  • 1,75 dl salt
  • 4 - 5 msk socker
  • ½ msk krossad svartpeppar
  • lag 2
  • 1,5 l vatten
  • ½ msk svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • Instruktioner

    1. blanda allt till lag 1 rör till socker och salt löst sej lägg i kycklingen och låt stå i kylen 12 timmar
    2. koka upp lag2 ta upp kycklingen ur lag 1 och skölj av dom lägg nu ner dom i lag 2 och låt sjuda i ca 20 min låt filéerna ligga kvar till lagen kallnat skiva upp

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    HannaH_ 28 januari 2008

    Det var det godaste jag har ätit..:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben