Kallmarinerad Fläskfilé

Saftigt och oerhört gott.

Ingredienser

  • Fläskfilé , beräknat efter hur många som ska äta den
  • 2 liter vatten
  • 1 dl salt
  • Rosmarin kvistar
  • 4 - 5 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Helstek fläskfilén så den är genomstekt. Lös saltet i det kalla vattnet, krossa vitlöken och lägg i. Hacka rosmarinkvistarna med stam och blad, stöt gärna sönder dem lite också, blanda ner dem i marinaden. När köttet svalnat lite, lägg ner hela fläskfilén i marinaden gärna i en form som ni täcker med lite plastfolie. Ställ in i kylen över natten. Ta ur filén ur marinaden och klappa den torr med hushållspapper. Skär upp den i skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Servera den med potatisgratäng. Super gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 27 april 2009

    Jättesaftig fläskfilé. Jag använde ca 1400g till en kruka rosmarin. Det blev lite för kraftig smak så nästa gång minskar jag på mängden rosmarin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben