Kallmarinerad fläskfilé med purjo och rödlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag

Helt underbar filé med löken som bädd och underbart marinerad.

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • Marinad
  • 1 dl olja ( ej oliv )
  • ½ dl balsamvinäger eller hallonvinäger
  • ½ msk oregano
  • ½ msk salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Purjolök
  • Rödlök
  • Instruktioner

    1. Helstek filén i panna eller i ugn. Gör i ordning marinaden. Lägg i filén och marinaden i en påse i minst 1 dygn. Förvara i kyl och vänd ett par gånger under tiden. Fin strimla purjo och rödlöken och lägg på ett fat.
    2. Skär filén i bitar på ca 2 cm och lägg ovanpå löken. Ringla lite marinad över det hela. Servera med klyftpotatis eller potatisgratäng.
    3. Jag har provat båda vinägerna men föredrar balsamvinägern men det är upp till var och en att prova vad man gillar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben