Kalops på älgkött

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 4 timmar

för en finsmakare

Ingredienser

  • ca 1 kg älgkött med ben
  • 3 msk vetemjöl
  • 11/2tsk salt
  • 1 krydmått vitpeppar
  • smör eller margarin
  • 3-4 gula lökar
  • 1 lagerblad
  • 10 krossade enbär
  • 4 dl buljong
  • Instruktioner

    skär köttet i bitar ca 3x3 cm blanda mjölet med salt och peppar vänd köttbitarna i mjölblandningen och bryn dem i matfett i en stekgryta skala lökarna och skär dem i klyftor lägg lök lagerblad och krossade enbär i grytan och späd med buljong låt koka sakta under lock tills köttet känns mört ca 45 min servera med potatis vinbärsgelé eller någon ättiksinläggning eller varför inte båda delar

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5
    3.8
    2 h 15 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben