Kalorisnål skaldjurspaj

Serverar: 4 portioner

290 kalorier per portion Lågkaloriversionen av en klassisk franskpaj

Ingredienser

  • Till degen
  • 50 g margarin
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk flytande margarin
  • 200 g frysta blandade skaldjur
  • ½ dl torrt vitt vin
  • En knippa persilja
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl lättmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Gör degen genom att arbeta ihop margarin, mjöl med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
    2. Värm ugnen till 200 grader.
    3. Kavla ut degen till en rundel och klä en låg pajform med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter, med degen. Sätt folieremsor om formens och degens kant. Grädda pajskalet i 15 minuter.
    4. Hacka lök, vitlök och persilja.
    5. Fräs lök och vitlök i margarinet i en kastrull ca 4 minuter. Tillsätt skaldjuren tillsammans med vin och persilja. Ta av kastrullen från värmen.
    6. Vispa ihop äggen och mjölken samt salt och peppar. Blanda ner skaldjuren.
    7. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 25-30 minuter, tills fyllningen har stelnat och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    malinboije 2 april 2010

    Pajen blir ännu magrare om man byter ut margarinet mot 25 g margarin och 2,5 dl kesella.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben