Kålpudding med öl och timjan

Serverar: 4-5 portioner

Gott, mycket gott.

Ingredienser

  • 1 kg vitkålshuvud, ca
  • Smör
  • 1 msk soja
  • Ca 1 dl vatten
  • 500 g blandfärs eller fläskfärs
  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 flaska öl, 33 cl
  • Instruktioner

    Skär bort stocken i kålhuvudet och skär kålen i små bitar. Bryn dem i omgångar och lägg över i en gryta. Rör ner sojan. Låt kålen småsteka under lock i cirka 5 minuter. Späd med vatten. Blanda färsen med mjölk, salt, kryddpeppar och timjan. Varva kål och färs i en ugnssäker form. Låt det översta lagret vara kål. Häll på ölen. Grädda rätten cirka 1 timme i 200 graders ugnsvärme. Lägg över aluminiumfolie om kålpuddingen får för mycket färg. Späd gärna med buljong om för mycket vätska kokar bort. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben