Kalv- eller fläskfilé Mentenôn

Serverar: 4 portioner

Härligt med en god köttbit.

Ingredienser

  • 1 kalv- eller fläskfilé
  • 2 ½ burk champinjoner
  • 4 msk senap
  • 3 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 50 g kokt skinka
  • 1 äggula
  • Skivad ost
  • Vit- eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader
    2. Skär köttet i ca.2 cm tjocka skivor och bryn i stekpanna så det får färg. Lägg över köttet i en ugnsform, krydda med svartpeppar. Hacka svampen, skär skinkan i bitar. Bryn svampen och skinkan .
    3. Tillsätt senap och ½ dl grädde, rör om. Låt puttra en stund, smaka av med salt och peppar. Bred ut smeten över köttet.
    4. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl, rör om tillsätt mjölk och grädde. Låt såsen koka ett par min. Rör ner äggulan smaka av med salt och peppar, häll såsen över köttet i formen. Täck med ostskivor. Gratinera i ugnen ca. 15-20 min. Tills osten fått fin färg. Servera med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    evaldo 10 maj 2009

    Hej. Jag har provat din fantastiskt goda Mentenôn. Kommer på bordet flera gånger framöver. Har lagt in en bild också. hoppas du inte har något emot det?

    evaldo 10 maj 2009

    Hej. Jag har provat din fantastiskt goda Mentenôn. Kommer på bordet flera gånger framöver. Har lagt in en bild också. hoppas du inte har något emot det?

    Littlechef 20 september 2009

    Väldigt god faktiskt och inte heller så svår att göra : ) Den var väldigt krämig och hade lite sting i smaken : D det här kommer nogg mer gånger på Matbordet i framtiden MVH Daniel

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben