Kalv på italienska med salvia och kantareller

Serverar: 6 portioner

Den urbenade kalvläggen är både god och prisvärd. Bind inte ihop steken utan stick i en tandpetare där det behövs efter det steken lagts ihop.

Ingredienser

  • Ca 800 g urbenad kalvlägg eller 1,3 kilo med ben
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 15-20 salviablad i bitar
  • 2 tsk rosmarinblad
  • 50 g smör + 2 msk till kantarellerna
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 100 g kantareller
  • 2½ dl torrt vitt vin + 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader bena ur och krydda steken med salt och peppar runt om. Hacka örtkrydorna och fördela dem på insidan av köttet. Fäst ihop steken med tandpetare. Bryn den runt om i smör i en gryta med höga kanter. Sätt i en kötttermometer i den tjockaste delen av steken. Ställ in grytan utan lock på nedersta falsen av ugnen och stek i 10 min.
    2. Skala och hacka vitlöken. Lägg kantarellerna i en stekpanna. När vätskan torkat bort, tillsätt 2msk smör och vitlök. Stek svamp och vitlök tills de fått lite färg. Lägg svampfräset i stekgrytan tillsammans med vin, vatten och buljong. Ös några gånger under stektiden. Låt köttet gå upp till 65 grader för rosastekt och 70 grader för genomdtekt. Ta upp köttet och låt det vila i aluminiumfolie 10-15 min.
    3. Servera köttet i skivor med kantareller, sky och selleripuré. Servera salladen vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben