Kalvgryta med söta äpplen och kantareller

Serverar: 4 portioner

Äpplen och kantareller är två höstsmaker som blir ännu godare när de möts i en härlig gryta!

Ingredienser

  • 600 g kalv, grytbitar
  • Smör till stekning
  • 2 dl sherry
  • 7 dl kalvbuljong
  • 1 rödlök
  • 200 g kantareller
  • 3 dl vispgrädde
  • Maizena till redning
  • ½-1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk timjan
  • Muscovadostekta äpplen
  • 2 små röda äpplen, t ex Ingrid Marie eller Discovery
  • 1 msk smör
  • 1 msk muscovadosocker
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt 3/4 dl av sherryn samt kalvbuljongen. Sjud ca 1 timme tills köttet börjar bli mört. Skala och strimla löken. Bryn löken i smör tillsammans med kantarellerna i en kastrull.
    2. Häll i grädden och sjud upp. Smaka av med resterande sherry, soja, salt och peppar. Häll kantarellsåsen i grytan och rör om. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Garnera med lite plockad, färsk timjan.
    3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i smör och strö över muscovadosocker. Stek klyftorna runtom tills sockret har smält.
    4. Servera grytan med kokt potatis och muscovadostekta äpplen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben