Kalvinnanlår med tryffelpotatismos

Serverar: 4 portioner

Kalvinnanlår med tryffelpotatismos, äpple- och rödlökschutney.

Ingredienser

  • Chutney
  • 1 äpple, start
  • 1 rödlök
  • Smör, att steka i
  • ½ dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 msk soja, kinesisk
  • Peppar
  • Tryffelpotatismos
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 ½ dl mjölk
  • 5 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk vit tryffelolja, knappt
  • Kalvinnanlår
  • 600 g kalvinnanlår eller kalventrecote
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk oregano eller timjan till garnering
  • Instruktioner

    1. Chutney: Skär äpplet i tärningar och löken i tunna klyftor. Fräs i panna med en stor klick smör. Sänk värmen när det har fått lite färg. Tillsätt vatten, rödvinsvinäger, koncentrerad kycklingfond, flytande honung och kinesisk soja. Låt allt puttra tills det blivit en aning mjukt. Krydda med peppar.
    2. Tryffelpotatismos: Skala och skölj potatisen. Skär den i mindre bitar och koka den i saltat vatten tills den blir mjuk ca 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Mosa potatisen i kastrullen med en potatisstöt eller elvisp. Späd potatisen med varm mjölk och med en klick smör. Gärna lite mer mjölk och smör för att få den lite extra lös och krämig. Krydda med salt och peppar och tillsätt en liten tesked vit tryffelolja innan servering.
    3. Kalvinnanlår: Salta och peppra köttet på båda sidorna. Lägg smör i varm panna och stek köttet ca 2 minuter på varje sida. När röd köttsaft börjar sippra ut från köttet, då är det färdigt!
    4. Lägg upp på varma tallrikar. Moset i mitten, kött och chutney på varsin sida.
    5. Garnera med till exempel färsk oregano eller timjan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben