Kalvkotlett limone med kapris

Serverar: 4 portioner

Delikata kalvkotletter lagas på italienskt vis i en smakrik citron- och vinsås och serveras med kapris.

Ingredienser

  • 4 kalvkotletter utan ben à 185 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk margarin
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk kapris, sköljd och avrunnen
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • Citronklyftor till servering
  • Instruktioner

    1. Lägg kalvkotletterna mellan plastfolie och banka försiktigt ut dem med en köttklubba tills de är 5 mm tjocka. Lägg kotletterna på en tallrik och pudra dem med mjöl på båda sidor.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp oljan och margarinet i en stor stekpanna och stek kotletterna två minuter på varje sida. Lägg över på en plåt och håll dem varma i ugnen medan såsen lagras.
    3. Öka värmen och häll vinet i stekpannan och koka upp. Låt sjuda tills cirka 3 msk vin återstår. Tillsätt buljongen och sjud 4-5 minuter tills den har reducerats till hälften. Blanda ner citronsaft och kapris.
    4. Lägg tillbaka kalvköttet i pannan och sjud cirka en minut. Servera rätten genast med potatis, grönsallad och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben