Kanderade äpplen

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Från "Lelia Bakar" Tv4

Ingredienser

  • 8 st röda äpplen
  • 5 ½ dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 250 g glykos
  • 3 droppar ättika
  • Pistagenötter, hasselnötter eller kokos till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna utom äpplena i en kastrull.
    2. Sjud tills det fått en ljus brun färg, ta då snabbt av kastrullen från värmen och ställ den på en fuktig och kall handduk så att kokningen stannar av.
    3. Stick en blompinne i varje äpple och doppa dem hastigt i karamellen. Rulla dem i hackade pistagenötter, hasselnötter, kokos eller behåll dem naturella.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben