Kanderade citrusskal

Doppa gärna de kanderade citrusskalen i mörk choklad och servera till glass Lagen är också god att ringla över glassen. Annars kan man använda skalen som dekoration på kakor och tårtor.

Ingredienser

  • 1 kg skal av citrusfrukter t ex citron, apelsin, grapefrukt eller lime
  • Sockerlag
  • 1 vaniljstång
  • 1 kg strösocker
  • 1 l vatten
  • Instruktioner

    1. Ger ca 1 ½ liter skal.
    2. Koa citrusskalen i vatten ca 30 minuter under lock. Byt vatten 2 gånger under tiden och koka vidare. Ta upp de mjuka citrusskalen med en hålslev och låt rinna av. Skrapa bort allt det vita från skalen med en liten sked. Skär skalen i strimlor.
    3. Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg stång och frön i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka tills sockret löst sig. Tillsätt citrusskalen och koka vidare på svag värme tills skalen har klarnat i färgen, ca 1 timme.
    4. Låt skalen kallna i kastrullen innan de hälls på rena glasburkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben