Kanderade mandlar

Gott till drinken.

Ingredienser

  • 2 dl mandel
  • ¼ dl vatten
  • 6 msk strösocker
  • 1 tsk Milda
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln och rosta den lätt ljusbrun i en torr stekpanna. Koka vattnet och sockret i en gryta, tills det får en gyllenbrun färg.
    2. Lägg i mandeln och rör om med en sked tills det börjar knäppa i mandeln, ca 5 minuter. Tillsätt Milda och rör om.
    3. Häll ut massan på en plåt och plocka isär mandeln medan den fortfarande är varm. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    StoltMammaNr1 7 januari 2010

    ska de verkligen bara vara 1/4 dl vatten?

    Relaterade Artiklar

    Glöggtilltugg
    Då var det dags igen! På söndag är det advent och det är dags för å...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben