Kanel och äppelmuffins

Serverar: 12 portioner

145 kalorier per portion De här lätta och nyttiga muffinsen går att göra på bara en halvtimme.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 75 g smält margarin
  • 1 dl naturell lättyoghurt
  • 1 dl äppeljuice
  • 3 msk värmd klar honung
  • 2 stora söta äpplen
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 12 muffinsformar på en plåt.
    2. Skala, kärna ur och riv äpplena. Blanda ägg, margarin, yoghurt, äppeljuice, honung och rivet äpple i en bunke. Blanda ner de torra ingredienserna och blanda alltsammans snabbt men varsamt.
    3. Fördela smeten i formarna och grädda i 20 minuter eller tills kakorna höjt sig och känns fjädrande i mitten om man trycker lätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben