Kanel- och ingefärskokta äpplen

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En supersnabb och god dessert som passar perfekt nu när äpplena är som bäst. Bäst resultatet får du med svenska äpplen, men de går även att byta ut mot syrliga Granny Smith som finns året om.

Ingredienser

  • Ca 6 cm ingefära
  • 5 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 2 msk färskpressad citron
  • 4 fasta svenska äpplen
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Skala ingefära och skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker med kanelstänger, ingefära och citronsaft. Skala äpplena och dela i 4 delar. Lägg äppelklyftorna i den kokande lagen och dra kastrullen åt sidan. Låt äpplena svalna i lagen.
    2. Ta bort kanelstänger och ingefära och servera äpplena kalla eller ljumma med vaniljglass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben