Kanel- och ingefärskokta äpplen
En supersnabb och god dessert som passar perfekt nu när äpplena är som bäst. Bäst resultatet får du med svenska äpplen, men de går även att byta ut mot syrliga Granny Smith som finns året om.
Ingredienser
Ca 6 cm ingefära
5 dl vatten
4 dl socker
2 kanelstänger
2 msk färskpressad citron
4 fasta svenska äpplen
Tillbehör
Vaniljglass
Grädde
Instruktioner
- Skala ingefära och skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker med kanelstänger, ingefära och citronsaft.
Skala äpplena och dela i 4 delar. Lägg äppelklyftorna i den kokande lagen och dra kastrullen åt sidan. Låt äpplena svalna i lagen.
- Ta bort kanelstänger och ingefära och servera äpplena kalla eller ljumma med vaniljglass eller grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)