Kanel- och russinbagels

Serverar: 16 portioner

Gott! Jag har väldigt dåligt ögonmått så jag får inte ut lika många bagels varje gång, därför kan jag inte skriva antal ..

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 1/2 dl vatten
  • 1 l vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl special
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 msk salt
  • 3 msk majsolja
  • 1/2 dl russin
  • 1/2-1 msk mald kanel
  • 4-5 l vatten till kokningen
  • 1 msk socker till kokningen
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda i vetemjöl, rågmjöl, sirap, salt, olja, russin och kanel. Blanda till en kompakt, tungarbetad deg. Knåda degen väl på bakbordet i minst 10 minuter (i hushållsassistent räcker det med 5 minuter).
    2. Dela degen i 16 delar. Rulla ut varje bit till en 25-30 cm lång rulle som smalnar av i ändarna. Forma rullen till en rundel som är 8-10 cm i diameter. Tryck ihop ändarna ordentligt, så att skarvarna inte går upp. Låt bröden jäsa under bakduk 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200°.
    4. Koka under tiden upp vattnet med sockret. Lägg i de jästa degringarna, några i taget, i det kokande vattnet. Låt dem koka 2 minuter och vänd dem sedan, när de flutit upp till ytan, med hjälp av en gaffel. Låt dem koka ytterligare 2 minuter.
    5. Lägg ringarna på en smord plåt eller bakplåtspapper och grädda i ca 30 minuter. Låt svalna. Dela dem, rosta dem gärna i en brödrost och bred på rikligt med smör. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben