Kanelkaka med äpple

Serverar: 12 portioner

Detta är en ljuvlig och saftig kaka med friska äpplebitar, knaprig mandel och smaksatt med kryddig kanel.

Ingredienser

  • 175 g margarin, 60 % fett
  • 2 dl råsocker
  • 100 g hackad mandel
  • 4 ihopvispade ägg
  • 3 dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 äpplen, t ex Granny Smith, skalade, urkärnade och hackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa margarinet med hälften av sockret till en fluffig smet. Vispa ner mandeln och äggen. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och sikta ner mjölblandningen i margarinsmeten, vänd ner mjölet med en slev.
    2. Blanda resten av sockret med kanelen. Lägg äpplena i en skål och blanda med hälften av kanelsockret. Blanda väl så att äpplebitarna är ordentligt täckta av kanelsockret. Vänd sedan ner äpplena i smeten.
    3. Fukta en rund springform, ca 20 cm i diameter, med lite vatten och klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och släta till ytan. Strö över resten av kanelsockret.
    4. Grädda cirka 40 minuter tills kakan har höjt sig och blivit gyllene. Prova att kakan är färdig genom att sticka en provsticka i mitten av kakan och om stickan är ren och inte kladdig när du drar ut den är kakan färdig. Ta ut och låt den svalna lätt. Ta av bakplåtspapperet och låt svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben