En variant av min kanelkladdkaka, denna har äppelträningar i.
Blir en rätt "blöt" kladdkaka, men smakar som den godaste äppelkaka!
Kan med fördel ätas med vispgrädde eller vaniljsås.
Ingredienser
3 ägg
4 ½ dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
3 tsk kanel
1 msk vaniljsocker
135 g smör
2 äpplen
Socker och kanel till äpplena
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader (varmluft).
- Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
- Blanda äggen med de torra ingredienserna - vispa inte!
- Skala och tärna äpplena i små, små tärningar.
- Börja smälta smöret och ha i äppletärningarna med lite socker och kanel, rör sedan om tills smöret är helt smält.
- Häll blandningen i bunken, blanda väl.
Häll sedan smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Åh detta låter gott! Måste provas :) mvh lilltimbe
Påminner om äppelkaka skulle inte kalla den kladdkaka då det är lite missvisande men god var den.