Kanelkladdkaka med äpple

Tid: 50 minuter

En variant av min kanelkladdkaka, denna har äppelträningar i. Blir en rätt "blöt" kladdkaka, men smakar som den godaste äppelkaka! Kan med fördel ätas med vispgrädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 ½ dl strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 3 tsk kanel
  • 1 msk vaniljsocker
  • 135 g smör
  • 2 äpplen
  • Socker och kanel till äpplena
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader (varmluft).
    2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
    3. Blanda äggen med de torra ingredienserna - vispa inte!
    4. Skala och tärna äpplena i små, små tärningar.
    5. Börja smälta smöret och ha i äppletärningarna med lite socker och kanel, rör sedan om tills smöret är helt smält.
    6. Häll blandningen i bunken, blanda väl. Häll sedan smeten i formen.
    7. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lilltimbe 10 mars 2011

    Åh detta låter gott! Måste provas :) mvh lilltimbe

    eken21 25 februari 2012

    Påminner om äppelkaka skulle inte kalla den kladdkaka då det är lite missvisande men god var den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben