Kanelkryddad äppelpannkaka

Serverar: 4 portioner

Pröva äpplen i ugnspannkakan. Tänk på att stekpannans skaft måste tåla ugnsvärmen - du kom ihåg grytlapp då du ställer fram stekpannan på bordet. Gott!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 25 g margarin
  • 2 äpplen i små klyftor eller andra frukter i klyftor
  • Kanel, malen
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Vispa ihop hälften av mjölken och mjölet. Vispa i ägg, salt och resterande mjölk.
    3. Smält margarinet i en stor stekpanna och slå i smeten. Fördela äppelklyftorna och pudra över med kanel.
    4. Grädda klar mitt i ugnen 30-40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben