Kantarell- och rotfruktssallad

Serverar: 4 portioner

Om man vill kan salladen kompletteras med några skivor parmaskinka.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 2 msk smör
  • 2 ½ krm salt
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 200 g kantareller
  • ½ knippe gräslök
  • 150 g naturell färskost, 12 %
  • 1 huvud romansallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader och skär potatisen i halvor och rotfrukterna i stavar. Lägg i en ugnssäker form. Klicka på hälften av smöret och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
    3. Ansa svampen och stek den i resterande smör. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    4. Hacka gräslöken och blanda med färskosten. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.
    5. Vänd ihop salladsblad och rotfrukter med svampfräset och lägg upp på tallrikar. Servera med färskosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben