Kantarellburgare med surdegsbröd och löksås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett gott vegetariskt alternativ till hamburgare.

Ingredienser

  • Kantarellburgare
  • 200 g hackade kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul finhackad lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 400 g kokt potatis
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 dl hackade valnötter
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 tsk mortlad rosépeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • Kall löksås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk finhackad gräslök
  • salt
  • svartpeppar
  • Till servering
  • skivat surdegsbröd
  • stekta kantareller
  • röd tångkaviar
  • Instruktioner

    1. Burgare: Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de släppt sin vätska. Rör ner olja och lök och låt fräsa på tills allt fått fin färg. Häll över allt till en skål.
    2. Pressa eller mosa potatisen. Vänd ner den i svampblandningen tillsammans med resten av ingredienserna. Blanda väl och forma sedan till 4 burgare.
    3. Stek dem gyllenbruna i lite olja eller smör.
    4. Sås: Blanda ihop ingredienserna.
    5. Montering: Rosta brödskivorna i lite olja. Fyll dem med kantarellburgare, löksås, stekta kantareller och tångkaviar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben