Kantarellpaj

Mums!

Ingredienser

  • Pajskalet
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllningen
  • Drygt 1 liter rensade kantareller, skär stora kantareller i bitar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2-3 dl riven ost (västerbotten, grevé eller liknande)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Blanda smör och mjöl förhand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåp ungefär en timme. Fylling: Hetta upp en stekpanna och tillsätt 2 msk smör. Stek kantarellerna tills de fått fin färg och nästan all vätska förvunnit ur pannan. Pudra över vetemjölet, rör ut mjölet en aning så det inte blir klumpigt, tillsätt sedan mjölk och grädde. Låt småkoka till en krämig stuvning, vispa lite undertiden så stuvningen inte bränns fast i botten. Tillsätt hälften av gräslöken och smaka av med kryddorna
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram pajdegen och kavla/tryck ut den i en pajform. Picka hål i botten med en gaffel eller liknade. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Häll i fyllningen i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen c:a 20 minuter. Låt pajen svalna lite och strö över resten av gräslöken. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben