Kantarellpaj

Serverar: 4-5 portioner

Passar både som ensamrätt och på buffebordet

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 liter kantareller
  • 1 lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen på bakbordet eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, c:a 24 cm i diameter. Låt den stå i frysen i en kvart. Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader, mitt i ugnen.
    2. Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i lite smör i några minuter. Strö över mjölet. Späd med mjölken och låt sjuda 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner ägg och ost. Häll i pajskalet och grädda c:a 25 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    corvette 29 juni 2008

    väldigt god och lätt att göra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben